Ga aan dek staan en vertel me wat je ziet

Forteiland Pampus in zicht. Foto: Natascha Libbert Imre Leenhouts (links) met één van de schippers. Foto: Natascha Libbert Navigo Amsterdam Ga eens aan dek staan en vertel me wat je ziet Navigo vaart tussen Forteiland Pampus, het Muiderslot en Amsterdam, beide onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Stelling van Amsterdam. De historische schepen van de rederij zijn een … Lees verder »

De swing van De Beemster

Bunker op golfbaan. Foto: Natascha Libbert Ronald (links) en John (rechts) Jonk. Foto: Natascha Libbert Zicht op de green. Foto: Natascha Libbert Kavel II De swing van De Beemster UNESCO werelderfgoed Droogmakerij de Beemster is een meesterwerk van creatieve planning. In dat open, perfect vierkante landschap legden de broers John en Ronald Jonk een glooiende … Lees verder »

Eco chic relaxen in De Beemster

Frank Bart bij het verwarmde buitenbad. Foto: Natascha Libbert Zicht op de ligweide vanaf de meditatietuin. Foto: Natascha Libbert Fort Resort Beemster Eco chic relaxen in De Beemster Elke gast die incheckt ontvangt een polsbandje. ‘Tijd speelt geen rol’ staat erop. In Fort Resort Beemster ben je je gevoel voor tijd verloren. ‘Alles om je … Lees verder »

Fort van avontuur

Patricia en Robert-Jan Nederbragt op weg naar Fort bij IJmuiden. Foto: Natascha Libbert Museum Forteiland IJmuiden. Foto: Natascha Libbert Fortevenementen Fort van avontuur Een fort is een spectaculaire plek. Je hebt weinig nodig om het er leuk te maken. Er is voldoende ruimte voor avontuur. En de geschiedenis is er tastbaar. Weinig mensen weten iets … Lees verder »

Exclusief fruit op vruchtbare Beemstergrond

Zicht op de boomgaard van familie Van Berge. Foto: Natascha Libbert Fruittelers Vera en Dirk van Berge met hun dochter in het midden. Foto: Natascha Libbert Eerlijk & Heerlijk Exclusief fruit op vruchtbare Beemster-grond Ooit was De Beemster de voorraadkamer van Amsterdam. Eigenlijk is het dat nog steeds. In de kleigrond van UNESCO werelderfgoed Droogmakerij … Lees verder »

Werelderfgoed in een flesje

Parfum en geurkaars met de exclusieve geur van iepen. Foto: Natascha Libbert Lieuwe Martijn Wijnands en Saskia Hoogendoorn van Studio Tijdmakers. Foto: Natscha Libbert Eau d’Amsterdam Eau d’Amsterdam: werelderfgoed in een flesje In geen stad ter wereld vind je zoveel iepen als in Amsterdam. Eén van de redenen dat de Amsterdamse grachtengordel tot UNESCO werelderfgoed … Lees verder »