Fietsroute Beemster Werelderfgoed

Fietsroute: Beemster Werelderfgoed Tegenwoordig lijkt De Beemster een gewone Noord-Hollandse polder. Maar schijn bedriegt, want dit landschap is UNESCO Werelderfgoed. In deze i-Tour zie je met je eigen ogen wat deze polder zo speciaal maakt. U fietst door een uniek landschap, langs culturele pareltjes en schitterende natuur. Download gratis de izi.Travel app op je smartphone. … Lees verder »

Fietsroute Samenspel tussen mens en natuur

Fietsroute: Stelling van Amsterdam, samenspel tussen mens en natuur Tijdens deze i-Tour fiets je door het natuurrijke gebied aan de noordkant van de Stelling van Amsterdam. Deze unieke verdedigingslinie rondom Amsterdam is ontstaan uit het samenspel tussen mens en natuur. De Stelling van Amsterdam bestaat namelijk niet alleen uit menselijke bouwwerken zoals forten, kazematten en grachten. Ook … Lees verder »

Fietsroute Van Wereldformaat

Fietsroute: Van Wereldformaat Deze route volgt voor een groot deel de route die men vroeger ook aflegde tussen de Grachtengordel en Droogmakerij de Beemster. In de zeventiende en achttiende eeuw brachten veel rijke Amsterdammers de zomermaanden door op hun buitenplaats. Het nieuw ingerichte land van De Beemster was een geliefd gebied om de stad te … Lees verder »